Om oss

Om Includer

Includer såg dagens ljus våren 2019. Innan dess drevs företaget i sex år under namnet Matilda Andersson Consulting. Includer grundades och drivs av Matilda Bergkvist (fd Andersson) som är jämställdhets- och mångfaldskonsult och expert på diskriminering, aktiva åtgärder och inkluderande ledarskap. Matilda är utbildad inom genusvetenskap, diskrimineringsrätt, och organisation och ledarskap och arbetar sedan 2013 som föreläsare och konsult. Hon är även författare till boken Diskrimineringslagen – handbok för chefer.

Vi har arbetat med ett sjuttiotal olika kunder från företag, myndigheter, kommuner och landsting, fack- och arbetsgivarförbund och intresseorganisationer. De kommer i sin tur från flera olika branscher: bygg, fastighet, IT, varuhandel, säkerhet, musik, vård, administration, räddningstjänst, transport och produktion. Läs mer om våra kunder här.

Läs mer om vårt arbetssätt.

Team

Matilda_Includer

Matilda Bergkvist

Vd och Mångfalds- och inkluderingskonsult

Maria_Includer

Maria Erlansson

Kund- och säljansvarig

Konsultnätverk

Matilda_Includer

Matilda Bergkvist

Vd och Mångfalds- och inkluderingskonsult

Expert på inkludering, mångfaldsarbete och aktiva åtgärder. Utbildad inom genusvetenskap, diskrimineringsrätt, organisation och ledarskap och med bakgrund inom politiken. Arbetar som mångfaldskonsult sedan 2013 och grundare av Includer. En av författarna till boken “Diskrimineringslagen – handbok för chefer”.

Created with OSnap! for iOS - Project: New Project 1

Andreas Nilsson

Utbildare och konsult

Personalvetare med lång erfarenhet av HR, ledarskap och grupputveckling samt utbildning i likabehandling och strategiskt jämlikhetsarbete inom Försvarsmakten. Fokus på organisationsutveckling, inkluderande ledarskap, gruppdynamik och likabehandling. Expertis inom jämställdhetsarbete med fokus på manlighet och HBTQ.

Sara_Includer

Sara Wiggberg

Utbildare och konsult

Statsvetare i grunden och har bland annat varit VD för Peace & Love, projektledare på Scouterna och suttit i styrelsen för Kvinna till Kvinna. Expert på förändringsledning, projektledning och ledarskap kopplat till jämställdhet och hållbar utveckling. Har bl.a. lett stora satsningar inom musikbranschen och idrottsrörelsen.

Lisa Andersson Tengner

Lisa Andersson Tengnér

Utbildare

Beteendevetare som utbildar, föreläser och handleder i frågor runt jämställdhet, likabehandling och bemötandefrågor sedan 2003. En uppskattad föreläsare som både höjer kunskap, inspirerar och berör. Utbildad i genuspedagogik, diskrimineringsrätt och sexuella trakasserier och är en av författarna till “Diskrimineringslagen – handbok för chefer”.

Våra samarbetspartners

Includer arbetar i nätverk och samarbetar med en rad andra aktörer som delar våra värderingar.

Includer är även medlemmar i Mångfaldsföretagarna och Företagarna.