En person sitter med ryggen mot kameran vid ett skrivbord i sitt hem framför ett fönster.

Öppet webbinarium: Mångfald och inkludering i det hybrida arbetslivet


Tid: Torsdag 3 mars kl 9.00-10.30

Plats: Online

När arbetslivet börjar återanpassa sig efter pandemin och allt fler förväntas arbeta på distans mer långsiktigt, hur påverkas inkluderingen? Lär dig mer om hur mångfald och inkludering påverkas på en arbetsplats där medarbetare växlar mellan arbete på plats och på distans. Webbinariet bidrar med både ökad kunskap och konkreta tips på hur din organisation kan möta de nya utmaningarna.

Den hybrida arbetsplatsen ställer organisationer inför nya utmaningar vad gäller allt från praktisk samordning till upprätthållandet av en stark organisationskultur. Mångfald och inkludering påverkas när medarbetare växlar mellan arbete på plats och på distans. Å ena sidan kan ökad möjlighet att arbeta på distans underlätta för medarbetare med vissa funktionsnedsättningar och för dem med ansvar för hem och familj. Å andra sidan skapar minskad fysisk närvaro svårigheter bland annat för gemenskap i arbetsgruppen och karriärmöjligheter.

Matilda Bergkvist leder sessionen och tar upp frågor som exempelvis distansarbetet som jämställdhetsfälla, förutsättningarna för lika rättigheter och möjligheter och inkluderande kommunikation på en hybrid arbetsplats.

Eventet arrangeras av Samverkansplattformen för biomarina näringar och är öppet för alla intresserade!

Läs mer och anmäl dig här!