Religion på arbetsplatsen – Så blir ni mer inkluderande

Jul_arbetsplats

Religion på arbetsplatsen kan för många vara en känslig fråga, men är högst aktuell såhär års. I december sker nämligen julfirande på många arbetsplatser runt om i Sverige, med julfest, julbord och/eller julkort från chefen. Det är därför ett bra tillfälle att fundera över hur ni gör kring just religiösa högtider och religion på arbetsplatsen. Tar ni för givet att alla firar jul? Hur inkluderande är ni egentligen för andra religioner och traditioner än de kristna?

Många chefer och ledare känner sig osäkra här. Antingen så lämnar man allt ansvar till individen att lösa de eventuella behov som uppstår, eller så vill man inte ta i frågan alls av rädsla för att “göra fel”. Även om du inte är en expert på religion så finns det flera enkla sätt som du kan arbeta proaktivt för att skapa en inkluderande arbetsplats för alla oavsett tro.

Här kommer våra tre tips till dig som ledare för att skapa en mer religionsvänlig arbetsplats:

  1. Skaffa dig mer kunskap om olika religiösa högtider. Varför inte köpa in Mångkulturella almanackan och sätta upp på väggen på kontoret?
  2. Försök vara lösningsfokuserad gentemot medarbetarnas olika önskemål om religionsutövning eller religionsuttryck på arbetsplatsen. Ha inställningen att alltid tillåta såvida det inte uppfyller någon av nedanstående tre kriterier/frågor:
    – Hindrar religionsutövning eller religionsuttryck medarbetaren från att göra sitt jobb eller påverkar det på något sätt verksamhetens resultat eller mål?
    – Finns en tydlig hälso- eller säkerhetsrisk kopplat till en religiös klädsel eller ett religiöst utövande?
    – Får det religiösa utövandet negativa konsekvenser för andra medarbetare eller går det emot andra rättigheter, svensk lagstiftning eller arbetsplatsens värdegrund och riktlinjer?
  3. Gör som Spotify och inför valfria helgdagar på arbetsplatsen.

Dessa tips fanns med i vårt nyhetsbrev Includer Insights i december 2019. Vill du också prenumerera och få några konkreta inkluderingstips i mejlen varje månad? Registrera dig här.

Ta del av våra andra tips kring inkluderande möten, sexuella trakasserier eller fördomsfri rekrytering här.

dela denna artikel

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email