Lita inte på magkänslan

ben-white-146950-unsplash

Lita inte på magkänslan. I alla fall inte när det kommer till rekrytering. Magkänslan utgår nämligen från våra tidigare upplevelser, och du riskerar därför att ta beslut utifrån dina fördomar istället för den faktiska potentialen hos personen du träffar. Vi önskar nog alla att vi var helt fördomsfria, men vi är mer präglade av erfarenheter än vi tror.

Du kanske har negativa erfarenheter från någon som gjort dig illa? Eller så växte du upp med en morfar som klagade över en viss grupp av människor? Det kan ha etsat sig fast inom dig fastän du inte vill. Och det påverkar dina beslut.

Magkänslan får dig generellt att välja det som känns tryggt. Därför kommer du ofta välja personer som är som dig själv. Allt för att minimera risker. Det gäller därför att ifrågasätta sin magkänsla och fråga sig: Varför känner jag så här? Och är det en befogad känsla? Då ökar dina chanser för att göra ett bra val baserat på potential istället för fördomar.

dela denna artikel